ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 29€ - ΔΩΡΟ Repair SERUM με Παραγγελίες από 59€ στο Καλάθι σας!

Γνωρίστε την ασταξανθίνη: Το μυστικό αντιοξειδωτικό της ρουτίνας περιποίησης που χρειάζεται η επιδερμίδα σας.

Κάθε φορά που ακούμε για ένα νέο συστατικό που δημιουργεί εντύπωση στον κόσμο των καλλυντικών ενώ ταυτόχρονα καυχιέται καινοτομία νιώθουμε μπερδεμένοι. Πρόσφατα, ανακαλύψαμε ένα από τα κορυφαία δημοφιλή συστατικά από τα βάθη του Αμαζονίου, που αιχμαλώτισε τα βλέμματά μας (και ελπίζουμε και απο το λαμπερό αποτέλεσμα στο δέρμα μας) την ασταξανθίνη.

Κόκκινο φύκι. Η φυσική προέλευση της ασταξανθίνης, αποκλειστικά για τα βιολογικά καλλυντικά.

Και, παρόλο που ακούγεται σαν κάποιο είδος συνθετικού μορίου, στην πραγματικότητα εμπίπτει στην κατηγορία που είναι εξαιρετικά αναγνωρίσιμη: τα αντιοξειδωτικά. Βέβαια δεν είναι όλα τα αντιοξειδωτικά ίδια. Η ασταξανθίνη είναι ουσιαστικά ο βασιλιάς  όλων των καροτενοειδών (η κατηγορία των αντιοξειδωτικών που προσφέρει η υγιεινή διατροφή όπως σολομός, ντομάτες, λωτοί και καρότα και δίνουν την λαμπερή απόχρωση του πορτοκαλιού.

Φυσική ασταξανθίνη

Η ασταξανθίνη (astaxanthin) είναι ένα καροτενοειδές που διατίθεται στην αγορά ως αντιοξειδωτικό. Έχει χημική δομή παρόμοια με ένα άλλο καροτενοειδές, την βήτα καροτίνη, αλλά διαθέτει πολύ πιο ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, και αντι-γηραντική προστασία για την επιδερμίδα.  Η πηγή της στα φυτικά – βιολογικά καλλυντικά είναι η κόκκινη άλγη (φύκι), ενώ στα συμβατικά καλλυντικά η ασταξανθίνη είναι συνθετικής προέλευσης.

Ασταξανθίνη: Το καροτενοειδές με την ισχυρότερη αντιοξειδωτική προστασία για την επιδερμίδα σου

• Προστατεύει από τις υπεριώδεις ακτίνες: Αξίζει να αναφερθεί η φυσική ικανότητα της ασταξανθίνης για την προστασία του δέρματός μας από τις βλαβερές ακτίνες UV όταν καταναλώνεται ή χρησιμοποιείται τοπικά. 

• Επιδιόρθωση βλάβης στο DNA: Το γεγονός ότι προστατεύει από τις ακτίνες UV έχει στην πραγματικότητα διπλό όφελος, καθώς η βλάβη στον ήλιο ισούται με βλάβες στο DNA των κυττάρων της επιδερμίδας. Ευτυχώς, η ασταξανθίνη βοηθάει σε αυτό, βελτιώνοντας την ικανότητας επιδιόρθωση του DNA των κυττάρων που εκτίθενται σε υπεριώδη ακτινοβολία. Με άλλα λόγια, μπορεί να επιβραδύνει την ανάπτυξη του καρκίνου του δέρματος κυττάρων.

Αντιοξειδοτική ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος της επιδερμίδας.

• Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα: Η ασταξανθίνη έχει βρεθεί ότι αυξάνει τα αποθέματα ανοσοσφαιρίνης του σώματος, τα οποία βοηθούν το ανοσοποιητικό σύστημα να καταπολεμήσει τους ιούς και ακόμη και το μελάνωμα, σύμφωνα με την έρευνα εδώ.

Η ασταξανθίνη έχει αποδειχθεί ότι εξουδετερώνει τις βλάβες των ελεύθερων ριζών, ηρεμεί τη φλεγμονή του δέρματος στο έκζεμα και βελτιώνει την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων στο γήρανση του δέρματος.

Η ασταξανθίνη εξουδετερώνει τις ρυτίδες.

Ασταξανθίνη: Προστασία της επιδερμίδας από την υπεριώδη ακτινοβολία UV

• Προστατεύει από την υπερχρωματισμό: Και πάλι, αυτό πηγαίνει στις αντιοξειδωτικές ιδιότητες της ασταξανθίνης: Η δημιουργία ελεύθερων ριζών, επίσης γνωστή ως αντιδραστικό είδος οξυγόνου (ROS), συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με τη γήρανση του δέρματος. Έτσι, η ασταξανθίνη μπορεί να συμβάλει στην προστασία του δέρματος και να μειώσει την εμφάνιση λεπτών γραμμών, ρυτίδων, υπερχρωματισμού και να βοηθήσει στην αποκατάσταση βλάβης του DNA λόγω των υπεριωδών ακτίνων.

Ενυδατώνει: Ορισμένες μελέτες επισημαίνουν την αντιγηραντική της δράση βοηθώντας την επιδερμίδα για λιγότερη δυσχρωμία και περισσότερη φωτεινότητα και ενυδάτωση.

Η ασταξανθίνη καταπολεμά της ελεύθερες ρίζες

https://www-ncbi-nlm-nih-gov.translate.goog/pmc/articles/PMC5946307/?_x_tr_sl=fr&_x_tr_tl=el&_x_tr_hl=en-US

• Καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες: Η ασταξανθίνη είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και μερικές φορές αναφέρεται ως το «ισχυρότερο αντιοξειδωτικό στη φύση» και δεν αποτελεί έκπληξη. Με υψηλά επίπεδα γνωστών αντιοξειδωτικών όπως η βιταμίνη C και η βιταμίνη Ε, η ασταξανθίνη μπορεί να βοηθήσει το δέρμα να ανταποκριθεί σε οξειδωτικές βλάβες από περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως ο ήλιος, και η ατμοσφαιρική ρύπανση της επιδερμίδας, καθώς και να αναστείλει το σχηματισμό ελευθέρων ριζών.

Ασταξανθίνη: Κατάλληλη για ευαίσθητη επιδερμίδα. Κρέμες προσώπου με ασταξανθίνη.

• Ιδανικό για άτομα με ευαίσθητο δέρμα. Η Astaxanthin έχει επίσης μελετηθεί ότι έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που βοηθούν στην ερυθρότητα του δέρματος, στην ευαισθησία και στις φλεγμονές.

Fouka Organic
Logo
Register New Account